U bent hier: Nieuws
Duim opBiljartfoyerGrand Café

Biljart cursussen in 't Paradies woensdag 12 september

Biljart cursussen in 't Paradies

In ’t Paradies zijn er biljartcursussen voor senioren, zowel voor beginners als voor ervaren biljarters met een moyenne van max. 2.00.
Voor beginners is er eerst een cursus basistechniek. Daarna is het mogelijk om in een vervolgcursus meer inzicht te krijgen in het facinerende biljartspel.
Voor biljarters die vroeger gebiljart hebben is er een opfriscursus.
Biljarters met wat meer ervaring krijgen een cursus die past bij hun spelniveau
( max. 2 gem.)
De lessen worden gegeven op woensdag of donderdag ( naar keuze) van 9.15 uur tot 10.45 uur. Elke cursus bestaat uit 6 lessen.Voor aanmelden of meer informatie kunt u bellen met de cursusleider : 0475-321.610

Goojedaag maandag 10 september

Goojedaag

Dagactiviteit Goojedaag opent ook op maandag haar deuren. Kom gerust een keer kennis maken.

Goed uw dag doorbrengen, samen met anderen, in een prettige ambiance vol activiteiten of juist in alle rust? Dat kan bij onze Goojedaag, de dagbesteding van ’t Paradies. Iedere maandag en woensdag, van 10.00 – 16.00 uur, bent u welkom. In ’t Paradies en het naast gelegen zorgcentrum Proteion RCG, worden diverse activiteiten georganiseerd, waar u, indien deze binnen uw interesse vallen, kunt aansluiten. Bij Goojedaag zelf worden ook activiteiten aangeboden, waar u aan kan, maar niet hoeft deel te nemen.

Voor wie is het?
Goojedaag is voor alle in meer of mindere mate kwetsbare senioren uit Roermond en omgeving die op een ongedwongen en informele manier samen met anderen de dag door willen brengen. Niet thuis zitten, maar er uit, onder de mensen. U heeft geen indicatie nodig, iedereen is van harte welkom.

Wat kost het?
Een bezoek aan Goojedaag kost per dag € 10. Hierbij is koffie en thee inbegrepen, en een twee gangen maaltijd, die gezamenlijk genuttigd wordt in restaurant Da Vita. Heeft u een zorgvraag? Dan is een eventuele extra bijdrage, afhankelijk van uw indicatie en zorgverlener, nodig. Voor een bijzondere activiteit kan een extra bijdrage gevraagd worden, maar dat is altijd in overleg met u.

Wat maakt Goojedaag bijzonder?
Goojedaag is gericht op u als individu. U bent thuis bij Goojedaag en bepaalt uw eigen programma. Als onderdeel van ’t Paradies wordt Goojedaag begeleid door vrijwilligers. Met Proteion RCG is er een nauwe samenwerking, waardoor een constante uitwisseling van professionaliteit in activiteiten en zorg is gegarandeerd.

Luistercursus Klasieke muziek donderdag 23 augustus

Luistercursus Klasieke muziek

U houdt van kunst en cultuur? Bent op zoek naar inspiratie, verdieping en ontspanning? De luistercursussen klassieke muziek van Luistervilla vertonen al jaren een groeiende belangstelling. Vanaf het seizoen 2018-2019 start ook een cursus in 't Paradies!

In een luistercursus betreedt u in een ontspannen sfeer de rijke wereld van de klassieke muziek en leert u bewuster te luisteren. U hoeft er geen muzikale achtergrond voor te hebben of noten te kunnen lezen. Er is slechts één vereiste: laat u verwonderen. Uw oren zullen opengaan.

Er zijn 16 tweewekelijkse bijeenkomsten (start najaar 2018). De rode draad wordt gevormd door 12 lessen die tezamen een chronologische lijn vormen door de muziekgeschiedenis. Ieder les staat een muziekstuk centraal, waarbij u aan de hand van boeiende informatie en diverse geluidsfragmenten het werk en de componist leert kennen. Twee maal per jaar is er de mogelijkheid om gezamenlijk een concert te bezoeken. Die formule biedt allerlei extra's: door de goede contacten van Luistervilla met diverse theaters in binnen- en buitenland wordt vaak een exclusief onderhoud met de musici of dirigent geregeld. Het programma van dat concert staat uiteraard centraal in de les voorafgaand, want hoe meer u weet over de ins en outs van de muziek, hoe meer en dieper u het beleeft.

De lessen van Luistervilla zijn rijk aan afwisseling. Regelmatig is er ruimte voor een aantal vaste, zeer gewaardeerde rubrieken, zoals De Vergelijking (het beluisteren van hetzelfde muziekstuk in twee verschillende uitvoeringen), De Grote Onbekende (zonder informatie voorafgaand een gehoord fragment gezamenlijk duiden) of De Top-opname (waarin onderscheid deze opname zich in positieve zin van alle anderen?)

Cursusleider is Maurice Wiche. Deze ervaren musicus is onder meer al jarenlang werkzaam als recensent bij dagblad De Limburger, en heeft zo een zeer brede kijk op het muziekleven ontwikkeld.

Cursusdag: maandag
Tijd: 13.30-15.30 uur of 15.45-17.45 uur
Aanvangsdatum: maandag 24 september 2018
Aantal bijeenkomsten: 16
Frequentie: tweewekelijks
Kosten: 259 euro
Inschrijven: ga naar www.luistervilla.nl, of bel 046 4264136

Cabaret- en liedjesprogramma over Toon Hermans in 't Paradies dinsdag 3 juli

Cabaret- en liedjesprogramma over Toon Hermans in 't Paradies

Zondag 23 september is er een geweldige middag- én avondvoorstelling in ’t Paradies met cabaret en liedjes van Toon Hermans. Dat de mensen nog altijd van Toon Hermans houden wordt eens te meer duidelijk gemaakt in deze speciaal voor ‘t Paradies gemaakte voorstelling.
Hierin delen Toons zoon Maurice, de Limburgse bariton Math Dirks, de zangeressen Dyanne Sleijpen ('s middags), Sanne-Gloria Verboom ('s avonds) en pianist Toon Konings een liedjesprogramma en herinneringen met het publiek, aan de man die liefde en geluk als engagement voerde in zijn eigen theatercarrière.
Verdere informatie is binnenkort beschikbaar. Tevens waar en wanneer u de toegangskaarten kunt kopen.

 

 

Happy Hour maandag 6 november 2017

Happy Hour

Beleef het in ‘t Paradies..... 
Iedere laatste vrijdag van de maand van 16.00 tot 18.00 uur in een ongedwongen sfeer gezellig nagenieten van de belevenissen van de week. De betaling van de consumpties geschiedt met speciale Happy Hour consumptiebonnen die voor ieder Happy Hour geldig zijn: 4 bonnen voor € 5,-.


Voor vaste bezoekers, toevallige passanten, wandelaars, vrijwilligers, Roermondenaren en Limburgers, voor iedereen. Sterke verhalen, plaatselijke nieuwigheden of Paradiesnieuws en meer onderwerpen komen wellicht aan bod.  Voor de lekkere trek: een kleine snack of bitterballen.

In de maanden juli en augustus is vanwege vakanties GEEN Happy Hour