18 oktober: start cursus Symboliek in de kunst

Home » 18 oktober: start cursus Symboliek in de kunst
18 oktober: start cursus Symboliek in de kunst

18 oktober: start cursus Symboliek in de kunst

Monique Linders start 18 oktober met de nieuwe Achtdelige cursus kunstgeschiedenis in ‘t Paradies in Roermond. Steeds op woensdag van  13.30 – 15.30 uur.

De kosten zijn: € 195.00 inclusief een digitale syllabus. Een gedrukte versie is voor € 11,00 verkrijgbaar.

In deze cursus binnen de kunstgeschiedenis.

Een symbool is een betekenisdrager. De betekenis van een symbool berust op afspraken die de gebruikers van het symbool ooit hebben gemaakt. Bloemen, bijvoorbeeld de roos en de lelie, hebben vaak een symbolische betekenis. De roos staat voor liefde en/of perfecte schoonheid, terwijl de lelie de vrede tussen God en mens symboliseert. In religieuze kunst wordt de lelie geassocieerd met de Maagd Maria. Bepaalde dieren, zoals de slang of de draak, vertegenwoordigen het kwaad in de wereld, terwijl de duif staat voor vrede, harmonie en zachtmoedigheid.

Ook kleuren zijn verborgen symbolen in schilderijen. Als een vrouw een gele jurk draagt, belichaamt dit vaak afgunst en jaloezie. De kleur rood staat voor vitaliteit en kracht. Maar de kleur rood drukt ook agressie en strijd uit. Blauw symboliseert daarentegen waarheid, eeuwigheid en trouw. Wit staat voor zuiverheid, zwart voor dood en verderf.

In deze boeiende cursus van acht lessen komt dit (en nog veel meer!) allemaal voorbij. U leert, aan de hand van prachtige kunstwerken, de belangrijkste symbolen, personificaties en allegorieën in de westerse kunst herkennen. Zo wordt het bekijken van zowel christelijke, mythologische als wereldlijke kunst een nog rijkere ervaring.

De cursusdata zijn: 18 en 25 oktober | 1, 8 , 22 en 29 november | 6 en 13 december. Steeds op woensdag van  13.30 – 15.30 uur.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Kunstzin: www.kunstzin.net of via het mobiel nummer: 06 81 57 32 96