Dagbesteding

Home » Activiteiten » Dagbesteding

Onze samenleving vraagt dat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen en deelnemen in de maatschappij:  mensen ontmoeten, contacten onderhouden en aan maatschappelijke activiteiten deelnemen. Ontmoeten, samen praten en samen doen zijn belangrijke ingrediënten voor onze dagactiviteiten.
’t Paradies biedt verschillende mogelijkheden om een dag(deel) in een warme, vertrouwde omgeving door te brengen. Het Huiskamerproject is bedoeld voor zelfstandig wonende 60plussers, die samen met anderen gezellige en ontspannen uren willen beleven. MBvO Speciaal is vooral gericht op bezoekers met een fysieke of verstandelijke beperking.
Bij alle dagactiviteiten kunt u vrijblijvend en kosteloos een keer meedoen om te kijken of deze activiteit bij u past.
Voor het vervoer naar alle dagactiviteiten kunt u gebruikmaken van de BoodschappenPlusBus.

Meer Bewegen voor Ouderen Speciaal
MBvO Speciaal, Meer Bewegen Voor Ouderen, is speciaal gericht op ouderen met een fysieke of verstandelijke beperking. Iedere dinsdagmiddag is er een speciale en warme middag waarbij vooral het welzijn van onze bezoekers centraal staat. Iedere dinsdagmiddag bent u van harte welkom. De middag start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Wat wordt er gedaan?
De middag wordt ingevuld door samen bij een kopje koffie of thee de dagelijkse dingen door te nemen en een ontspanningsmoment in de vorm van een les. Deze beweging- of yogales vindt veelal plaats vanaf de stoel. Er zijn spierversterkende oefeningen aangevuld met ontspanning- en ademhalingsoefeningen; gewrichten worden “losmaakt” en men leert spierspanningen meer en meer los te laten.

Wie verzorgt deze middag?
Deze activiteit wordt verzorgd door Nicole, een ervaren yoga- en gymdocente. Zij wordt  ondersteund door twee enthousiaste vrijwilligers. In de les wordt rekening gehouden met uw fysieke mogelijkheden. De begeleiders richten zich op meerdere bewegings- en ontspanningsmethoden en hanteren binnen de groep een individuele benadering.

Wat kost het?
€ 15,00 per maand, inclusief koffie of thee.

Huiskamerproject
Iedere donderdagmiddag staan onze vrijwilligers van het Huiskamerproject tussen 13.30 en 16.30 uur voor u klaar om samen een paar gezellige uurtjes door te brengen.

Wat wordt er gedaan?
Naast gewoon samen zijn, praten en lachen, worden er verschillende activiteiten gedaan. Kaarten, kienen, Rummikub, bakken, schilderen, een uitstapje, er is voldoende ruimte en gelegenheid voor ieder om gewoon zichzelf te kunnen zijn.

Wat kost het?
€ 12,50 per maand, inclusief koffie of thee.