Cursus kunstgeschiedenis ‘Nederlanders in Parijs’

Home » Cursus kunstgeschiedenis ‘Nederlanders in Parijs’
Cursus kunstgeschiedenis ‘Nederlanders in Parijs’

Cursus kunstgeschiedenis ‘Nederlanders in Parijs’

Summary

Cursus Kunstgeschiedenis. Kunsthistorica Monique Linders neemt u mee naar Parijs.

Op 25 januari start in ‘t Paradies een nieuwe cursus kunstgeschiedenis. Kunsthistorica Monique Linders neemt u mee naar Parijs.

De lichtstad heeft al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op Nederlandse kunstenaars, zeker in de 19de, begin 20ste eeuw, toen Parijs het centrum van de kunstwereld was. Daarom reisden honderden Nederlandse kunstenaars naar de Franse hoofdstad, onder wie Jongkind, Breitner, Van Gogh, Van Dongen en Mondriaan. Door hun ontmoetingen met Franse kunstenaars en kennismaking met een grote diversiteit aan kunst, stijlen, motieven, technieken en opvattingen, veranderde hun werk en gingen ze anders over kunst denken.

De Parijsreizigers verspreidden na hun terugkeer hun nieuwe inzichten in Nederland, maar lieten ook hun sporen achter in Frankrijk. Deze boeiende cursus vertelt het verhaal van deze artistieke uitwisseling aan de hand van Nederlandse kunstenaars die voor kortere of langere tijd in Parijs verbleven. Samen werpen zij een nieuw licht op de smeltkroes Parijs, waar in de 19de eeuw de basis werd gelegd voor een werkelijk internationale kunst.

De cursus bestaat uit 8 lessen en is op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in de Lou Horbachzaal.
Kosten: € 178,00, inclusief een digitale syllabus. Data: 25 januari, 1- 8-15 februari en 1-8-15-22 maart.
Inschrijven kan via de website: www.kunstzin.net
Wilt u graag meer informatie dan kunt mij bellen: 06 81 57 32 96.

Hopelijk tot ziens.