Vera Wilting – van Avesaath exposeert van 12 april tot 30 juni

Home » Vera Wilting – van Avesaath exposeert van 12 april tot 30 juni
Vera Wilting – van Avesaath exposeert van 12 april tot 30 juni

Vera Wilting – van Avesaath exposeert van 12 april tot 30 juni

Expo Romaanse kunst, Munsterkerk en abstracte kunst

Vera Wilting – van Avesaath, in 1955 geboren in Swalmen, exposeert van 12 april – 30 juni haar schilderijen in de gangen van ‘t Paradies.

Haar liefste tante en een creatieve broer brachten Vera de liefde voor de natuur en het schilderen bij, net als wandelen en het schilderen naar de natuur. Andere inspiratiebronnen zijn lezen en luisteren naar klassieke muziek.

In de loop van de jaren heeft Vera verschillende cursussen gevolgd die haar steeds een stuk verder brachten. Ze exposeerde onder andere in de Bieb in Reuver, bij ‘Swalmen Uit de Kunst’ en ‘Picturama Leudal 2017’, waar zij een nominatie behaalde met het abstracte werk ‘Marokko’.

Haar laatste cursus was van 2014 tot 2017 bij kunstenares Marleen Hansen in St. Odiliënberg. Dat heeft haar veel gebracht. Vera: “Het was een uitdaging om van de gebaande paden af te gaan, en te experimenteren met abstracte kunst. Omdat ik me niet vastleg op een bepaald onderwerp of stijl, is mijn werk heel divers. Mijn doeken zijn vaak gelaagd en in het schilderproces zoek ik naar balans en eenheid. Ik beleef veel plezier aan dit proces, wat er dan ‘uit de verf’ komt is vaak verrassend. Dit mag u zelf gaan ontdekken op deze expo”.

“Jaren geleden ben ik veel bezig geweest met de vroeg-romaanse kunst en architectuur en het thema Santiago de Compostella. Daar zijn de oudste werken ontstaan die in deze expositie te zien zijn. Voor het grote jubileum van de Munsterkerk zijn de drie laatste werken ontstaan: de Apsis van de Munsterkerk, de dubbelboog met kolom en kapiteel met leeuw en een detail van de dubbelboog ‘het leeuwsymbool van de H. Marcus naar het beeldhouwwerk van de bekende kunstenaar Dolf Wong’.

Vera: “Laat u verrassen door de rijke romaanse cultuur die ook verweven is met de Munsterkerk. Natuurlijk ben ik benieuwd wat u ervan vindt en nodig u daarom graag uit een reactie te geven in het gastenboek. Foto’s en verdere informatie over de romaanse werken kunt u vinden in het fotoboek”.

Vera Wilting – van Avesaath
☏ 06 208 391 44
✉︎  aenvwilting@ziggo.nl